TCK Sports Group TCK Sports Group TCK Sports Group
Dealer login:
     Wachtwoord vergeten en/of aanvragen?
TCK SPORTS GROUP is exclusief importeur van:
“Een frisse kijk op sportdistributie”

OVER ONS
Therm-ic heeft een lange en succesvolle geschiedenis op het gebied van de ontwikkeling van verwarmingstechnologieën. Wij zijn van oorsprong een uitvinder van verwarmingssystemen voor skischoenen wat onze kennis en passie heeft gevoed. Op basis van onze ontwikkelingen en gepatenteerde technologieën van de afgelopen 20 jaar is een productaanbod ontstaan dat verschillende hoogwaardige oplossingen omvat op het gebied van draagbare verwarmingssystemen die u van top tot teen warm houden.

De producten van Therm-ic hebben vele voordelen, van het stimuleren van het welbevinden tot het aanzienlijk verbeteren van de prestaties van een atleet. Bovendien hebben ze een preventieve werking doordat ze het risico op letsel verkleinen. Het bedrijf is opgericht in 1975 en is sinds 2013 lid van de SIDAS Group. Dankzij het brede aanbod aan specialistische producten op het gebied van gepersonaliseerde footwear is SIDAS wereldwijd de toonaangevende expert op het gebied van voeten.

WETENSCHAP
In samenwerking met verschillende instituten en universiteiten onderzoekt Therm-ic reeds 25 jaar de veranderingen van de menselijke thermoregulatie onder koude omstandigheden, en tevens de effecten van kou op spierprestaties en veiligheid bij het sporten. De onderzoeksresultaten hebben een belangrijke invloed op de ontwikkeling van onze producten. Het is ons doel nieuwe technologieën te ontwikkelen en gebruiken die het menselijk lichaam zo goed mogelijk beschermen tegen onderkoeling en de gevolgen hiervan.

Als warmbloedige wezens hebben mensen een min of meer constante kerntemperatuur. Belangrijke lichaamsfuncties functioneren echter alleen optimaal binnen een vrij smal temperatuurbereik van ongeveer 36,6 °C +/- 4 °C. Naarmate het lichaam afkoelt worden bepaalde zogenaamde warmteregulerende functies gestimuleerd ter bescherming van de basisfuncties van het lichaam en de vitale organen die zich in het midden van het lichaam bevinden. Het is belangrijk te weten dat elk mens anders reageert op koude omstandigheden. Een aantal voorbeelden van verschillen die moeilijk individueel meetbaar zijn, maar die een belangrijke invloed hebben op deze reactie zijn de lichaamsmassa en bouw.

Ook zijn er significante geslachtsspecifieke verschillen tussen mannen en vrouwen die van invloed zijn op de lichaamstemperatuur. Hoewel het percentage lichaamsvet, dat over het algemeen de isolatie van het lichaam ondersteunt, bij vrouwen hoger is, hebben vrouwen op het gebied van warmteregulering geen voordeel ten opzichte van mannen. Dit heeft te maken met het gegeven dat het oppervlak van het vrouwelijke lichaam groter is terwijl de lichaamsmassa kleiner is dan die van de man. Dit resulteert in warmteverlies. En doordat zij minder spiermassa hebben, produceren vrouwen minder metabole warmte wat leidt tot een snellere daling van de kerntemperatuur, met name onder koude omstandigheden.

Over het algemeen daalt bij een lage buitentemperatuur de lichaamstemperatuur aanzienlijk, met name aan de extremiteiten. Hierdoor is een temperatuurverschil van tot 20 °Celsius tussen de buitenzijde van het lichaam en de kern mogelijk. In verband met de dalende lichaamstemperatuur wordt de bloedcirculatie in de huid verminderd om een verder warmteverlies te voorkomen. Dit leidt tot een verminderde mobiliteit, verzwakte spierfuncties en mindere prestaties.

In verband met het feit dat de maximale kracht en de maximale snelheid van de spiersamentrekking afnemen bij een daling van de spiertemperatuur, neemt het risico op sportblessures toe. De huidige stand van het onderzoek laat zien dat de maximale prestaties met 12% afnemen in vergelijking tot een normale spiertemperatuur wanneer de spier een temperatuur bereikt van ongeveer 32 °Celsius. Over het algemeen wordt aangenomen dat het maximale spiervermogen met 3 tot 8% afneemt per 1 °C.
Het is ons doel het lichaam te beschermen tegen extreem lage temperaturen door gebruik te maken van onderzoek bij het creëren van gebruiksvriendelijke, persoonlijke verwarmingssystemen. Bovendien willen we de focus richten op het optimaliseren van het welbevinden en comfort tijdens de deelname aan buitenactiviteiten in de winter.
Wil je meer informatie? Bezoek dan http:therm-ic.com »