TCK Sports Group TCK Sports Group TCK Sports Group
Dealer login:
     Wachtwoord vergeten en/of aanvragen?
TCK SPORTS GROUP is exclusief importeur van:
“Een frisse kijk op sportdistributie”
Over ons

Anno 1972


TCK is in 1972 opgericht door Guido Schaffrath als bespanservice voor tennisrackets. TCK was toen nog bekend onder de naam Tornado Sport Schaffrath, en later werd dit Lowa Benelux BV en Tornado Sport BV.

Uitbreiding


In 1987 werd besloten om meer nadruk te leggen op het importeren en distribueren van sportartikelen en minder op de detailhandel. Het winkelpand werd verruild voor een kantoor en magazijn aan de Remigiusberg in Simpelveld. In 1989 werd het importeurschap voor het Duitse wandel- en skischoenenmerk Lowa binnengehaald. In dat jaar werden 300 paar Lowa schoenen verkocht in de Benelux. In 1991 was het pand wederom te klein, en was er een verhuizing naar een bedrijfspand in Landgraaf met kantoren en 300m2 magazijnruimte. Hiermee kwam een definitief einde aan de detailhandelsactiviteiten.

Dirk Schaffrath komt bij het bedrijf


In 1993 begon Dirk, de oudste zoon van Guido, bij het familiebedrijf. In eerste instantie om de voorraad, order- en factuurverwerking te automatiseren. En ondertussen kwam er een nieuwe structuur en kwamen er nieuwe merken. Het gevolg: nieuwbouw. Dit keer aan de Koperslager in Heerlen waar TCK ook nu nog gevestigd is.

Waar staat TCK voor?


In 1997 / 1998 nam Dirk Schaffrath de leiding van het bedrijf over. Dirk introduceerde de naam TCK Sports Group als verzamelnaam voor Lowa Benelux BV en Tornado Sport BV. Dirk wil tot op de dag van vandaag niet zeggen waar de letters TCK voor staan, alleen dat het met zijn verleden als computer whizzkid te maken heeft. En nee, de C staat niet voor computer...

Versterkte focus


Met een versterkte focus en marketingvisie werd het merkenpakket uitgebreid en nieuwe merken met succes in de Benelux markt gezet. Eind 2015 is TCK importeur van meer dan 20 top-merken. In 2010 kwamen Pepijn van den Hoogen en Franky van Riet TCK versterken in de functies van respectievelijk Commercieel Directeur en Country Manager.

2016 and counting


In 2016 telt TCK ruim 50 medewerkers TCK Sports Group behoort tot de grootste onafhankelijke importeurs in de sport- en outdoorbranche in de Benelux. Koploper op het gebied van automatisering, waaronder TCK OrderOnline en het interne CRM systeem Synergy. Daarnaast natuurlijk facturatie per email, barcode scanning en een professionele internet integratie voor zowel klanten als de eigen buitendienst. Tevens voorziet TCK in Drop Shipments en werken wij met de garantie ‘vóór 16 uur besteld, de volgende dag in huis’. TCK Sports Group is klaar voor de toekomst!